Festival

År 2024 – Space of Love Festivalen den 31 maj-9 juni!

Det är det 24:e året vi firar denna sommarfestival i Bödabukten på Öland.

Gå med och hålla koll i vår Facebook grupp för att alltid hålla dig uppdaterad: Space of Love Festival facebook grupp

Space of Love Festivalen
Här firar vi sommaren och möter både  nya och gamla vänner. Vi prövar nya vägar för att lära känna oss själva, varandra och hur vi kan leva i allt mer skönhet på vår planet. Vi är välsignade med en varierad natur med skog, ängar, hav och vit sandstrand, soluppgång, fågelsång och en ofta klarblå himmel. Här har vi alla möjligheten att slappna av och landa, gå djupt och tillåta våra hjärtan att öppna.

Vi finner nya kontakter och nya dörrar att öppna. Space of Love – det utrymme av kärlek som vi skapar inom och utanför oss tar vi med oss hem när vi lämnar festivalen.

Varje år sätter vi ihop ett program med olika varianter av helande rörelser, dans, meditation, gongbad, själv-utveckling, tantra, sång, skratt och och mycket mer.

Festivalen är för hela familjen. Barnen kan delta i barn-workshops eller bara leka i den barnvänliga miljön.
Festivalen hålls på campingen Böda Sand som har Sveriges längsta sandstrand så solande och badande i havet är en härlig del av festival upplevelsen. Campingen är full av möjligheter för alla åldrar. Där kan du bo enkelt i tält eller eller flott i en lyx-stuga, njuta av stranden, den härliga naturen, restaurangen, bageriet, poolen, mini golf,vanlig golf, lekplatser för barnen, spa och bastu; något för alla.

Workshops

På festivalen får du välja mellan olika workshops flera gånger om dagen. Det finns ett brett utbud av klasser, inklusive sång och röst, meditation,  healing, tantra, shamansk arbete, trumspel,  meditation, familjekonstellationer, dans och mer.

Olika former av dans som erbjuds i programmet är  “groove”, frigörande dans, heart dance och universella fredsdanser. På stranden byggs varje år en svetthydda för den som vill vara med om den typen av ceremoni.

I år, liksom tidigare år kommer många av våra favoritlärare tillbaka och även en del nya. Klicka på “lärare” för att se vilka som kommer och vad de har att erbjuda. Listan fylls på under våren.

Musik

Musik är naturligtvis en viktig ingrediens i Space of Love. Vi har sång- och röst-workshops samt “bhajans”. Liksom yoga har bhajans också sitt ursprung i Indien och är ofta korta, repetitiva låtar med ett andligt tema som sjungs tillsammans. Kvällsprogrammet kan bestå av sång runt lägerelden, öppen scen eller konserter. Under åren har vi haft många fantastiska artister och band som har fått upp alla på fötter.


Festivalen har sitt ursprung i yogafestivalen som Harnam Singh (1950-2013) startade efter att ha blivit nykter med stöd av sin hängivenhet till kundalini yoga.

Av tacksamhet till Harnam Singh och i respekt och kärlek till alla dom som kan ha gått en liknande väg använder vi inte alkohol eller droger på festivalområdet.

Yoga

Den första aktiviteten för dagen börjar kl. 04:00 med kundalini yoga vid soluppgången. Det officiella namnet för detta är Sadhana och den inkluderar sång och meditation. Denna tradition har funnits med sedan festivalens begynnelse då Harnam Singh år 2000 firade sin 50-års dag genom att resa ensam till Bödas strand. Hans upplevelse av sadhana på stranden var så mäktig att bestämde sig för att bjuda med sina vänner året därpå. Festivalen föddes då, 2001 och har fortsatt i samma anda sedan dess.

Vi fortsätter med yoga vid flera tillfällen under dagen och bjuder på kundalini men också många andra sorters yoga. Det kan vara yin yoga, hatha, ashtanga, vinyasa, acroyoga, holistic yoga, yoga för kvinnor med mera.

Gongbad har visat sig vara väldigt uppskattat. Det kan vara en komponent i yoga och innebär att man ligger ner medans kunniga gongspelare skapar vibrationer som har en njutbar och helande påverkan på kroppen.

Barn- och ungdomsaktiviteter

Space of Love har utvecklats till en årlig milstolpe för många barnfamiljer som återkommer år efter år för att ge både barn och föräldrar en härlig start på sommaren. Här möter barnen vänner i en yogisk atmosfär. Varje förmiddag startar med morgonsamling där vi möter varandra och dagens aktiviteter presenteras. Efter det börjar barngruppen där vi lär känna varandra och har kul. Yogalek kan bestå av övningar för att upptäcka andningen som livsverktyg, att aktivt lyssna utåt och inåt, att bygga självkänsla och självförtroende, förbättra koordination, balans, minne, koncentration, tålamod, samarbete, sätta och förstå gränser, dela med sig och uttrycka sig m.m. På visa eftermiddagarna kan man träna cirkuskonster. I cirkusskolan kan man lära sig att gå på lina, jonglera, trolla, balansera på boll eller snurra tallrikar på pinnar. Aktiviteter för ungdomar över 12 år kommer att utformas på plats efter gruppens behov och önskemål. En del vuxen workshops är också familjevänliga. För de minsta finns barnpassning att boka under de olika workshop passen.

Festivalens första dag den 31 maj börjar med öppningsceremoni utomhus kl 15.30, följt av kvällsyoga kl. 17.00 och en välkomstceremoni kl 20.30. Sista dagen har vi en avslutningsceremoni som slutar innan lunch och om det finns behov anpassar vi oss till bussens avgångstid.

Här är ett preliminärt dags-program för att ger dig en idé om hur en dag på festivalen kan se ut:

04.00-06.00Sadhana på stranden
08.00-11.00Ekologisk (delvis) frukost  serveras i bagariet
07.00-09.00Yoga
08.00-09.00Chi Gong, meditation eller annan morgonpraktik
10.30-11.15Morgonsamling med sång, gemenskap och presentation av dagens program
11.30-13.00Yoga, workshops and children’s activity
13.10-14.00Gong meditation
14.00-14.50Sharing groups
15.00-16.30Yoga, workshops och barnaktiviteter
17.00-18.30Yoga and workshops
18.30-20.30Uppehåll för Middag
20.30-Kvällssamling med musik, sång, underhållning, brasa på stranden, disco, öppen scen och mera