Campingen

Böda Sand -Ölands Pärla

Festivalen hålls på Kronocamping Böda Sand som är Sveriges största semesteranläggningen. Campingen är belägen längs med en 2 mil lång vit sandstrand och är en komplett by med pool, spa, bastuvärld, butiker, restaurang, bageri, och ICA-butik, . På området ligger även Böda Sand GK – en 9-håls fullängdsbana. Den är en paradis för familjer med barnvänlig strand, bastu, äventyrsbad, spa, rolig dusch, simning och massor av faciliteter för barn.

Böda Sands camping ligger ca 7,5 mil norr om Ölandsbron. Deras hemsida: www.bodasand.se

Boende:

Välj från campingplatser, stugor i många olika storlekar, “kärleksnäste”, tält eller husbilar. 

Det är lågsäsong på campingen i början på juni och boende kostnaderna är på den lägsta nivå.  Dessutom har vi fått extra rabatter under festivalen. Avgiften för tält och husvagnar är normalt 225kr per tält och dag under lågsäsong. Festivalpriset är 150 kr om dagen per tält med upp till 4 personer. Elanslutning kostar 40kr per dag.

Det finns även prisvärda alternativ om man vill hyra en liten eller stor stuga. Under festivalen har vi en speciell rabatt på 20% om man hyr stuga i en vecka.  För att få denna rabatt måste man ringa till receptionen tel. 0485-222 00 och om man redan bokat på annat sätt kan man ringa receptionen och be om rabatten efteråt. Det går också bra att boka stugorna per dag.

Kontakta info@bodasand.se eller telefon: 0485-222 00

Mat:

Campingen har fina kök där man kan laga sin egen mat men lägg märke till att de inte är utrustade med kastruller och annan husgeråd. Det finns dock egna utrustade kök i de allra flesta stugorna.

Bageriet, öppen från kl. 8, serverar frukost med ett urval av smoothies, smörgåsar, yoghurt, müsli, juice, kaffe och te. Äggen är ekologiska liksom de flesta typer av mjöl och frön som används i brödet. Det går bra att beställa vegan och glutenfria bröd och smörgåsar. Möjligheten finns också att köpa färskt bröd till picknickkorgen och passa på att njuta av naturen under måltiden.

Det finns en ICA affär mitt i området.

Mitt i campingen hittar ni också Taverna Centro, en Italiensk restaurang i Öländsk tappning som öppnade den 1 juni 2018. Menyn har sina rötter i det Italienska köket men har fått en svensk tolkning av kökschef Luke. Den stora öppna matsalen är inspirerad av medelhavet. Rikligt med växter, högt till tak och doften från pizzaugnen ger en magisk utomlandskänsla.

Restaurangen Beach Club är vackert beläget nära stranden. De erbjuder en komplett lunch och middagsmeny, Ölands specialiteter och à la carte av hög kvalitet. Från kl. 12.00-17.00 finns lunch för 110kr inklusive salladsbuffé och kaffe. Vill man enbart ha salladsbuffé kostar den 80kr. Restaurangen har öppet mellan 12.00-21.00.

 

Alla gäster på Böda Sands camping får besöka campingens äventyrsbad till en reducerad pris på 80kr. per person eller 250kr för grupper av 4. På badet hittar du både en stor pool och ett helt lekland med vattenrutschkanor i olika storlekar, ett skepp med vattenkanoner, katapult mm.

På området finns studsmattor och många fina lekområden.